✓ Gratis levering in Nederland

✓ 1-3 werkdagen levertijd

✓ Niet tevreden? Geld terug!

✓ Beoordeeld met een 9,5 ✭✭✭✭✭ 

Metaal is een verzamelnaam voor elementen die overeenkomsten met elkaar hebben. Ook ijzer en staal zijn metalen. De grondstof ijzer wordt gevonden in de vorm van ijzererts. Wanneer het ijzererts verhit wordt, smelt het ijzer eruit en zo krijgt het vervolgens een verdere bewerking. 

Echter heeft puur ijzer niet alle eigenschappen die nodig zijn voor de wenste toepassing of bewerking. Daarom worden er andere metaalsoorten toegevoegd om de metaaleigenschappen te verbeteren, wanneer dat wordt gedaan spreek je van staal. 

Staal is ijzer (en dus metaal) met een toevoeging van koolstof. Doordat er koolstof aan wordt toegevoegd, wordt het hard en veerkrachtig. Ook kun je nog meer elementen toevoegen aan staal, waardoor staal ook weer andere eigenschappen krijgt zoals bijvoorbeeld roestbestendigheid

Met staal kun je verschillende uitstralingen meegeven. Het kan zwaar en grof ogen, maar ook slank en chique. Industrieel, strak of high tech. Of juist minimalistisch of decoratief. Dat heeft alles te maken met het ontwerp en de nabehandeling.

Jouw stalen constructie (ontwerp) kan eeuwen meegaan. Gepoedercoat staal blijft jarenlang mooi.

Op zoek naar unieke stalen wanddecoraties? 

De waardering van lifestaal.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 193 reviews.