Wat is cortenstaal? Gaby legt het je uit

Cortenstaal in de tuin is een schoonheid die verandert met de tijd. Het is een prachtig materiaal dat verandert naarmate het ouder wordt, waardoor het een tijdloze charme toevoegt aan je tuin.

  • Wat is cortenstaal
  • Duurzaam, levenslang en onderhoud
  • Ontwerp en oorsprong van de metalbirds
  • Het unieke cadeau

Wat is cortenstaal?
Cortenstaal, of corten-staal is gelegeerd staal dat corrosiebestendige eigenschappen krijgt door de toevoegingen van koper, chroom en nikkel. Cortenstaal ontwikkelt na verloop van tijd een roodbruine roestkleur als reactie op de omgeving. Dit effect (patina) zorgt ervoor dat er onder de roestlaag een nauwelijks poreuze en goed hechtende laag wordt gevormd, waardoor het metaal beschermd blijft tegen verdere corrosie. We noemen deze laag een ‘patineerlaag’.

Technisch verhaal maar simpel gezegd een metaal dat hoort te roesten! ;) 

Duurzaam, levenslang en onderhoud
Cortenstaal is opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Het is bestand tegen regen, vorst, hitte en UV-straling, waardoor het een materiaal is dat ideaal is voor buitentoepassingen. De weersbestendigheid verlengt de levensduur van cortenstalen producten aanzienlijk.

Cortenstaal heeft geen onderhoud nodig. Het product wordt buiten geplaatst en de natuur doet haar werk.

Al onze cortenstalen producten worden in Nederland gemaakt, op deze manier kunnen we de kosten laag houden en hebben we grip op het proces.

Benieuwd hoe je het product monteert in de tuin, waar en hoe je het roestproces kunt versnellen? Lees hier verder.

Ontwerp en oorsprong
Als Lifestaal zijn wij gespecialiseerd in het creëren van stalen decoraties voor zowel binnen als buiten. Wat begon als een focus op stalen wanddecoraties, groeide al snel uit tot een verlangen om ook stalen producten voor buiten aan te bieden. Als enthousiaste tuinliefhebbers wilden we graag een assortiment ontwikkelen dat perfect aansluit bij de natuur, terwijl het betaalbaar blijft en het ook laagdrempelig als cadeautje kan worden aangeboden.

Met deze visie begonnen we met schetsen van unieke ontwerpen. Het resultaat is een uitgebreide collectie cortenstalen tuindecoraties. Met trots kunnen we zeggen dat onze tuindecoraties een van de best verkopende categorieën zijn in de webshop. We worden enthousiast om te zien hoeveel mensen we al blij hebben gemaakt met onze creaties en we blijven ons inzetten om hoogwaardige stalen decoraties te leveren voor zowel binnen als buiten.

 

Een uniek cadeau
Onze cortenstalen metalbirds zijn hét perfecte geschenk voor de tuinliefhebbers, vogelaars, natuurliefhebbers en iedereen die vrolijk wordt van een vogeltje in de tuin (zoals wij!).

Doordat het een product is dat levenslang meegaat, weersbestendig is, onverwoestbaar en duurzaam is het een populaire en goede keuze.

  

Bekijk hier onze cortenstalen producten.

Shop nu 3 metalbirds voor maar €59,95 incl. gratis verzending

Metalen wanddecoratie buiten

LEES OOK