3 eenvoudige stappen voor het monteren en roesten van jouw metalbird!

 • Uitpakken
 • Monteren 
 • Roesten 

 1. Yes! Je pakketje is binnen!
  Mogelijk heb je onlangs je mooie cortenstalen metalbird binnen gekregen, maar bij uitpakken is het product nog zilverkleurig of grijs. Niet zoals je had gezien op de foto’s? Klopt. Cortenstaal moet eerst een roestproces ondergaan voordat het de herkenbare roestbruine kleur krijgt. Voor de mooie egale oranje-bruine roestkleur moet je nog even geduld hebben.

  Benieuwd wat cortenstaal precies is? Lees hier meer.
   1. Monteren

   Een simpel klusje! Boor een klein beginnend gat in je boom of het hout van de schutting waarna je de metalbird er met een hamer in kan slaan. Voor bevestiging in een muur kun je gebruik maken van een plug.

   Vast is vast en laat het roesten maar beginnen!

    

   1. Roesten
   Het roestproces begint na een paar dagen. Het roesten (ook wel het oxidatieproces) van cortenstaal gaat het snelst wanneer de weersomstandigheden afwisselend nat en droog zijn. Zo zal het staal sneller roesten wanneer er veel zoute lucht aanwezig is, zoals bijvoorbeeld in de kustgebieden. Het is zichtbaar na een paar weken en is ‘uitgeroest’ na ongeveer 1-2 jaar.

   Ben je benieuwd hoe je dit kunt versnellen?
   Versnellen is mogelijk met een zout- of zuuroplossing. Voor zout is keukenzout prima en bij zuur kun je denken aan azijn. Meng het met water in een plantenspuit en spuit het product in.
   Persoonlijk vinden wij het roestproces het mooist wanneer je de natuur haar werk laat doen.

     Is het schadelijk voor de boom?

    Door de scherpe punt die aan de metalbirds zit maak je maar een heel klein gaatje in de stam. De boom heeft hier geen last van. We adviseren wel een boom te nemen waarvan de doorsnee van de stam groter dan 10 cm is. 

    Bekijk hier al onze Metalbirds

     

    laat een reactie achter

    Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

    Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

    LEES OOK