De 8 tuintrends van 2024!

Het weer is nog niet precies zoals we hadden gehoopt, maar de zon laat zich gelukkig steeds vaker zien in de tuin. En wie krijgt dan geen zin om de tuin weer helemaal spik en span te maken? Maar wat zijn nu de echte tuintrends van 2024?

Wij zochten het voor je uit! 🌿

1. Natuurlijke en duurzame materialen

Je wordt er mee dood gegooid: duurzaamheid. Dus ook in de tuin domineert de trend duurzaam. Duurzame materialen zoals hout, cortenstaal en gerecyclede producten worden steeds populairder in het tuinontwerp. Deze materialen passen goed bij een groene levensstijl en zorgen voor een tijdloze uitstraling van de tuin.

2. Een eetbare tuin

Het is helemaal hip: zelf je groenten- en fruit verbouwen. De trend van zelfvoorzienend tuinieren zet zich voort met een focus op eetbare tuinen. Steeds meer mensen willen graag eigen groenten, fruit en kruiden verbouwen in hun eigen tuin waardoor ze altijd de lekkerste en verste producten hebben.

3. Een verticale tuin

Ik moest zelf ook even nadenken. Een verticale tuin? Natuurlijk, een tuin tegen een wand of muur omhoog. Deze groene muren zijn niet alleen ruimtebesparend maar ook trendy, decoratief en zorgen voor een manier om de natuur en het groen naar de stad te brengen. 

https://junglescape.nl/ biedt inspiratie en laat zien op welke manieren dit mogelijk is.

 

4. Entertainment

Steeds vaker worden tuinen ingericht als verlenging van de leefruimte binnen. Tuinkamers, serres, comfortabele loungehoeken, buitenkeukens etc. Tuinen worden steeds vaker ontworpen als multifunctionele ruimtes waar verschillende activiteiten kunnen plaatsvinden. Men vindt het belangrijk dat vrienden kunnen komen eten, kinderen kunnen spelen, er gesport kan worden, gewerkt en getuinierd. Flexibele indelingen spelen hierbij een belangrijke rol. Dit alles om optimaal alles uit je tuin te halen en iedere hoek te benutten en overal te kunnen genieten.

5. Kleuren en patronen

Naast dat alles tegenwoordig vaak natuurlijke tinten heeft, zoals beige, olijfgroen en taupe, maken opvallende patronen en kleuren hun intrede in het tuinontwerp. Breng je tuin tot leven met een mix van verschillende kleurtinten voor een levendig geheel. Vaak door kleurrijke planten- of bloemencombinaties of gedurfde kussens en textiel in het tuinset. Deze trend zorgt voor een vrolijke en energieke sfeer in de tuin.

6. Verlichting

Verlichting in je tuin mag natuurlijk absoluut niet ontbreken. Verlichting doet zó veel! Duurzame opties zoals LED-verlichting met slimme technologieën zijn sterk in opmars. Kies voor een warme LED-verlichting in bomen, langs paden of op het terras om een magische sfeer te creëren. Sfeerverlichting, solarlampen en ingebouwde verlichting zorgen voor een betoverende sfeer op een warme zomeravond.

7. Waterpartij

Ook water speelt een cruciale rol in het tuinontwerp van 2024, waarbij het bijdraagt aan de gezelligheid en sfeer van de buitenruimte. Fonteinen en vijvers zijn nog steeds populaire elementen die een gevoel van rust aan de tuin toevoegen. Het zachte geluid van kabbelend water en de reflectie van het licht op het wateroppervlak creëren een ontspannen effect.

Daarnaast zijn natuurlijke zwembaden en zwemvijvers sterk in opkomst. Deze milieuvriendelijke alternatieven maken gebruik van biologische filtersystemen en waterplanten om het water op een natuurlijke manier schoon te houden. Dit zorgt voor een gezonder zwemklimaat, maar is ook goed voor verschillende diersoorten zoals libellen, kikkers en vogels.

8. Tuindecoratie

Voeg wat opvallende tuindecoratie toe aan je tuin en breng je tuin echt tot leven. Denk hierbij aan figureren, decoratieve cortenstalen vogels, moderne fonteinen of kunst in de vorm van beelden. Tuindecoraties van cortenstaal voegen een rustieke charme toe en verouderen prachtig met de tijd mee. Combineer dit met gerecyclede plantenbakken en bamboe tuinmeubelen voor een groene en milieubewuste tuin. Maak van jouw buitenruimte een uniek en persoonlijke plek.

Metalbirds zijn decoratieve metalen vogels die speciaal ontworpen zijn om in bomen, hekken of andere buitenoppervlakken te worden gestoken. Ze zijn gemaakt van hoogwaardig cortenstaal en hebben verschillende formaten. Bij Lifestaal hebben wij een ruim assortiment cortenstalen vogels van verschillende formaten.

Bekijk hier ons assortiment en profiteer nu van een hoge voorjaarskorting! 

 

Laat je inspireren en creëer een tuin waar je het hele jaar van kunt genieten!

 

laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

LEES OOK